Arjuna

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Arjuna dina wanda Wayang Golek
Arjuna dina vérsi lukisan India

Arjuna (Basa Sangsakerta अर्जुन; Arjun; Arjuna), nyaéta salasahiji tokoh protagonis dina wiracarita Mahabarata, ogé loba dicaritakeun dina pawayangan. Arjuna téh putra panengah Pandawa, ti Déwi Kunti mah katilu da Nakula sareng Sadéwa mah putra ti Déwi Madrim. Anjeunna kagungan putra diantawisna Abimanyu sareng Irawan. Anjeunna parantos dikantun pupus ku ramana nalika alit kénéh. Nami ramana Pandu Déwanata


Nulis.jpg