Audy Item

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Audy

Paula Allodya Item atawa nu lewih kasohor ku sebutan Audy Item nya éta salasahiji musisi di Indonesia.[1] Lahir di Jakarta ti kulawarga musisi jazz Jopie Item jeung Evie Aquanthie Aziz tanggal 23 April 1983.[1] Anak katilu ti opat sadudulur.[1] Wanoja nu kungsi kasinugerahan MTV Award kategori Indonesia Favorite MTV Awards 2004 éta, meunang jujuluk ‘diva masa depan’ sanggeus sajumlahing lagu jeung albeumna nu suksés di pasaran. [1] [2]
Lagu-laguna nu kungsi dirilis nya éta Pergi Cinta, Kini Ku Bahagia, Kan Berbinar, Cinta Sejatiku, Kekasih Sahabatku, Tak Kan Menyesal, Biarkanku, Sayang, Terlalu Lama, Untuk Sahabat (duét jeung Nindi), Itu Saja jeung Without You (duét jeung Same Same).[2] Audy ogé ngarilis tilu albeum nu masing-masing albeumna miboga ngaran nu cukup unik.[2] Albeum munggaranana dibéré lebel -18, nu dirilis nalika Audy umurna 18 taun.[2] Albeum kaduana nya éta 20-02, luyu jeung tanggal rilis éta album.[2] Kitu ogé jeung albeumna nu katilu 23-03 nu dirilis tanggal 23 Maret 2006.[2] Opat taun Audy vakum sarta ngarasa diganggayong, dina bulan Nopember 2009, Audy kaluar ti labelna Sony BMG.[2] Taun 2010, Audy ngaluarkeun single Lama-lama Aku Bosan minangka tanda balikna deui Audy ka dunya musik. [2]

Albeum[édit | sunting sumber]

  1. 18.[2]
  2. 20-02.[2]
  3. 20-02 Repackage.[2]
  4. 23-03.[2]
  5. Selalu Terdepan.[2]

Panglélér[édit | sunting sumber]

  1. MTV Indonesia 2003.[2]
  2. Most Favorite Female.[2]
  3. The Most Promising & Outstanding Young Diva (Dolce & Gabbana Awards).[2]
  4. AMI 2003.[2]
  5. Solo Wanita Rock Terbaik.[2]
  6. Solo Wanita Pop Terbaik.[2]
  7. Album Pop Terbaik.[2]
  8. CLEAR TOP 10 AWARD 2003.[2]
  9. Funkiest Female.[2]
  10. Fabulous Album.[2]
  11. MTV Asia Award 2004.[2]
  12. Favorite Artist Indonesia.[2]
  13. Muri 2004, tanda tangan panglobana dina kartu pos/cover dina waktu 2 jam.[2]


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Profil Audy Item (Diakses tanggal 2 Desember 2011) (id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z Audy Item (Diakses tanggal 2 Desember 2011) (id)


Replace this image male.svg