Awug

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
awug

Awug nya éta kadaharan khas urang sunda anu dijieunna tina tipung béas, tipung kétan, gula beureum, kalapa parud jeung bentukna krucut. Baheulana mah dijieunna dina pas usum panén hungkul tapi kiwari mah tos henteu. [1] Jalma anu di luar sunda ogé mikaresep kana dahareun ieu kusabab ngeunah jeung rasana unik kadang mah sok dibawa pikeun oleh-oleh ti Bandung [2]. Awug ogé bisa disebut tipung béas anu dilapis-lapis ku gula beureum daharna dibeulahan siga meulahan roti terus dipurulukan ku kalapa parud[3] Adonan tipung béas anu diseupan bareung jeung gula beureum. [2]. Awug biasa di

Bahan-bahanna[édit | sunting sumber]

250 gr tipung béas, 250 gr tipung béas kétan, 500 cc cai,uyah sacukupna,sasirah kalapa, diparud,250 gr gula beureum ,daun cau sacukupna [4]

cara nyieun awug[édit | sunting sumber]

Campur tipung béas, tipung kétan, cai jeung uyah nepi ka rata, tuluy kalapa diparud. adonan dieusi ku 1/2 sendok gula beureum di tengahna terus bungkus ku daun cau seupan nepi ka asak terus angkat terus dipurulukan kalapa parud [4].

kandungan gizi dina awug[édit | sunting sumber]

energi 87,9 kkal, protein 1, 4 g, lemak 0,9 g, karbohidrat 18,3 g, kalsium 2,8 mg, fosfor 29,1 mg, besi 0,6 mg, vitamin A 0,1 RE, vitamin C 0,2 mg, [5]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. [http://bandung.detik.com/read/2008/05/09/084033/936534/489/ ngeunaan awug(22 september 2011)
  2. a b [http://www.kulinerbdg.com/index.php/articles/84-awug-metro ngeunaan awug(22 september 2011)
  3. ,kamus basa Sunda.2006 kamus basa Sunda.bandung:R.A.danadribrata
  4. a b [http://www.ibukitakartini.com/wanita/resep-awug-awug/bahan-bahan ngadamel awug awug(01 oktober 2011)
  5. [http://www.disparbud.jabarprov.go.id/wisata/dest-det.php?id=642&lang=id(10 oktober 2011)


Nulis.jpg