Bandéra Indonésia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ukuran bandéra 2:3

Bandéra nasional bandéra Indonésia nyaéta bandéra basajan dua warna (katelah "dwiwarna") nu dibagi sacara horizontal, beureum (luhur) jeung bodas. Warna ieu dicokot ti Karajaan Majapahit abad la-14. Katelah Sang Saka ("dwiwarna nu luhung") Merah Putih ("beureum bodas") di Indonésia, munggaran dipaké ku para siswa jeung nasionalis mangsa awal abad ka-20 nalika dijajah kénéh ku Walanda. Nuturkeun Perang Dunya II, para nasionalis Indonésia mroklamirkeun kamerdikaanana 17 Agustus 1945, bari ngibarkeun bandéra ieu.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Bandéra nasional
Daptar bandéra nasional | Galeri bandéra nasional
Daptar lambang nagara