Bantal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
bantal

Bantal nya éta pangganjel sirah, pangganjel diuk, pangganjel tonggong, jeung sajabana anu dikaput kawas karung anu dieusian ku kapuk,sabut,jeung sajabana[1].

Sajarah Bantal[édit | sunting sumber]

Sajarah bantal mimitina sarua jeung sajarah manusa, malah saméméh kapanggihna baju kusabab manusa maké naon waé jang ngaganjel sirahna nalika keur saré[2].Urang Éropah maké bulu-bulu soang jang dijadikeun bantal, ari urang Indonesia maké kapuk jang ngeusian bantalna[2].Duanana sarua miboga unsur kanyamanan jeung empuk nalika dipaké ganjel sirah[2]. Sabada kitu, aya masalah nu karandapan nya éta kumaha carana sangkan bantal nu dipaké bisa kapaké lila? Urang Indonesia moé bantalna supaya serat-serat anu baseuh bisa garing jeung mengembang deui[2]. Saluyu jeung kamekaran téhnologi, jalma nyiptakeun serat-serat sintétis salaku pengganti tina serat alam anu dianggap kawatesanan sumberna jeung kaempukanana masih dianggap kurang empuk[2].Kaayeunakeun kapanggih busa latex anu dianggap awét, teu babari kempés, jeung ngeunaheun nalika dipakéna[2].

Rupa-Rupa Bantal[édit | sunting sumber]

1. Bantal Dacron (Empuk jeung Lemes)
Loba pisan rupa tina darcon dipasaran, sawaréh mangrupa serat-serat anu babari pegat nepi ka beulahanana bisa jadi kekebul anu ngabalukarkeun sabagian jalma alergi[2].Jenis dacron anu pangalusna nya éta ''siliconized polyester fiber'' anu mangrupa serat-serat polyester silikon[2].Ieu Dacron miboga serat-serat anu sifat daya mekarna hadé nepi ka karasa hampang tapi mekar pisan[2].Kusabab éta bakal empuk pisan nalika dipaké[2].Kaonjoyan ieu bantal nya éta kaempukkan jeung kalemesanana[2].
2. Bantal Busa Latex (Daya Tahan Lila)
Latex nya éta karét alam, sifat dasarna elastis pisan[2]. Jang nyieun bantal, mimitina karét ieu dimekarkeun heula jadi busa[2]. Lolobana bantal latex téh contour, nya éta wangunna disaluyukeun jeung wangun sirah urang[2]. Teu salah deui busa latex awét dipakéna[2].
3. Super Foam (Nyaman)
Super foam atawa busa super, nya éta busa sintetis anu miboga kualitas alus pisan[2].Kaonjoyan busa ieu dibandingkeun jeung busa latex nya éta kamampuhna pikeun ngungkulan efek pér teu kawas busa latex[2]. Busa ieu moal balik deui sabada dibéré beungbeuratan, nu matak leuwih ngeunaheun[2].
4. Bantal Mewah
Sering pisan urang teu nalingakeun kualitas kaén bantal anu dipiboga, sanajan meulina mahal kaén-kaén non katun umumna miboga efek panas, nu ngabalukarkeun jang anu babari ngarasa teu pati ngeunaheun makéna[2].
5. Bantal Mewah séjénna
Bantal Bulu Soang (Goose Down) anu indentik jeung kamewahan loba dipaké ku para bangsawan jeung jalma kaya di Éropah, hargana mahal kusabab asalna tina bulu-bulu anu tangtu tina soang spésiés anu tangtu ogé[2].Inspirasi bantal ieu kusabab bulu soang bisa nahan suhu anu diserapna, lamun di nu tiris bakal méré efek haneut, kitu ogé sabalikna di nu panas bakal méré éfék tiis[2].

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Definisi 'bantal'(diakses 5 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Berikut adalah kelebihan-kelebihan yang dimiliki oleh bantal-bantal terbaik(diakses 4 November 2011)
Nulis.jpg