Belekok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Belekok
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Ciconiiformes
Family: Ardeidae
Genus: Ardeola
Species: A. speciosa
Ngaran binomial
Ardeola speciosa
Horsfield, 1821
Belekok

Belekok atawa Kuntul Sawah (Ardeola speciosa) téh manuk darat nu hirupna di sabudeureun ranca atawa pasawahan di Asia Tenggara, ti Viétnam nepi ka Indonésia. Numutkeun klasifikasina, ieu bangsa kuntul téh asup kana kulawarga Ardeidea. Anu jadi kahakanan ieu manuk di antarana keuyeup, serangga, jeung lauk. Panjang awakna 45 cm-an, pamatukna koneng tapi tungtungna hideung, panon jeung cekerna koneng.

Maskot Porprov Jabar[édit | sunting sumber]

Belekok dijadikeun maskot Pekan Olahraga Provinsi (Porprov) Jawa Kulon anu ka-10 (taun 2006) di Karawang. Nu jadi dasar taya lian kusabab dalitna masarakat (tani) Karawang jeung ieu sato, najan ayeuna populasi belekok beuki nyirorot.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]