Kuntul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kuntul
Snowy Egret, Egretta thula. Tempo anak-anakna.
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Subclass: Neornithes
Infraclass: Neognathae
Superorder: Neoaves
Order: Ciconiiformes
Family: Ardeidae
Leach, 1820
Genera

About 17, see text

Sinonim

Cochlearidae

Kuntul atawa belekok nyaéta sebutan pikeun manuk ti kulawarga Ardeidae. Manuk ieu boga suku nu panjang, beuheung panjang sarta sumebar di sakuliah dunya.

Mangsa hiber, manuk kuntul beuheungna ngawangun aksara "s" sarta henteu lempeng, béda jeung manuk ti kulawarga Bango (Ciconiidae) jeung Ibis (Threskiornithidae) anu ngalempengkeun beuheung sarta nyangegangkeun suku-sukuna waktu hiber.

Dina basa Malayu, manuk ti kulawarga Ardeidae jeung Ciconiidae disebut Bango, sedengkeun di Indonésia istilah Bango dipaké pikeun manuk ti kulawarga Ciconiidae.

Habitat manuk Kuntul nya éta di lahan baseuh, di basisir atawa terumbu karang. Kadaharanana mangrupa lauk, bangkong, sarta sato invertebrata. Spésiés kawas Kuntul munding (Bubulcus ibis ) ngadahar serangga anu ukuranana leuwih badag sarta henteu gumantung teuing kana taneuh anu caian.

Dina taun 2005, élmuwan Kanada anu ngaranna Dr Louis Lefebvre nyalabarkeun padika ngukur IQ anu patali jeung kabiasaan dahar. Dumasar padika ieu, manuk Kuntul mangrupakeun salah sahiji manuk anu pangpinterna.

Klasifikasi manuk Kuntul rada hésé alatan aya béda pamadegan dina ngagolongkeun spésiés kana dua génus badag: Ardea jeung Egretta.

Spésiés[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]