Beubeur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Beubeur

Beubeur nya éta papakéan tina lawon nu dibeulitkeun sababaraha beulit kana cangkéng pikeun mageuhan samping atawa sarung nu keur dipaké supaya ulah morosot.[1] Basa lemesna beulitan.[1]

Sajarah Beubeur[édit | sunting sumber]

Sajarah beubeur nya éta ti taun 300 SM, di mana manusa mimiti nambangan logam mulia.[2] Nalika éta beubeur téh miboga pungsi pikeun pakakas dibandingkeunn fashion item jeung lolobana dipaké ku lalaki.[2] Ku sabab geus didokuméntasikeun pikeun lalaki di mimiti jaman Perunggu.[3] Di dunia barat, beubeur umumna dipaké keur lalaki, iwal awal abad patengahan akhir abad ka-17.[3] Mantua jeung erok atawa blus kombinasi antara taun 1900 jeung 1910.[3] Art Nouveau gesper beubeur kolektor item.[3] Dina periode paruh kadua abad ka-19 nepi ka Perang Dunia kahiji, beubeur nya éta bagian dekoratif sarta utilitarian saragam, hususna di kalangan perwira.[3] Dina Angkatan Dalam bersenjata Prusia, Tsar Rusia, jeung nagara-nagara Éropa Timur, hal éta biasa pikeun pejabat pikeun maké kalayan ketat, beubeur lébarna disakuliling cangkéng, di luareun saragam.[3] Mimiti beubeur ngeuyeuban di dunia mode nya éta mimitina abad patengahan éta gé fashion item pikeun lalaki.[2] Beubeur mimitina icikibung dina fashion awéwé dwanita pada éra peperangan di patengahan abad ka-19, di mana awéwé mimiti maké saragam militer.[2] Di Éropa jeung Amérika, beubeur téh dipakéna di beulah tengahna cangkéng.[2] Sedengkeun para prajurit jeung patugas administratif, beubeur anu dipakéna saeutik di handapeun cangkéng.[3] Satuluyna beubeur téh jadi ngalogoran dipakéna dibeulah pinggung dipercaya aya panagaruh para hippies jeung jadi trén dina éra 70-an.[2] Kitu ogé aya variasi buckle ekle.[2] ktik anu ngajadikeun beubeur pikeun salah sahiji must-have-item pikeun awéwé.[2] Lain ngan bahanan anu tina kulit, beubeur terus mekar nepi ka tina bentuk, ukuran, jeung makéna bahan saperti lawon, ranté logam, tali ipis, nepi ka bentuk beubeur saperti korsét. [2]

Beubeur jaman Kiwari[édit | sunting sumber]

Abad ka-19 beubeur ngeuyeuban dunia fashion item anu nyirikeun maskulinitas.[2] Ngan ayeuna mah beubeur téh jadi produk mode linta gender jeung mangrupa salah sahiji must-have-item hususna awéwé.[2] Beubeur dipakéna dina handapeun dada saperti obi, aya ogé anu dina cangkéng.[2] Trén 2011, beubeur henteu gedé saperti ikat jiga dina taun 2010, tapi dina trén taun ieu leuwih ipis jeung leiwih panjang.[2] Sedengkeun di DKNY, beubeur jdi diménsi anu ngeuyeuban monokromatik.[2] Anapon di label highstreet Topshop jeung J.Crew, beubeur ipis dina pelet méré mamanis anu aya chic anu bisa katingalina kasual.[2] Phoebe Roberts, éditor situs vogue.co.uk ngébréhkeun yén beubeur anu tina kulit miboga ukuran anu ipis mangrupa must-have-item pikeun taun 2011.[2]



catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b Danadibrata,R.A.(2006).Kamus Basa Sunda.Bandung: Kiblat Buku Utama.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p Skinny Belt, Tren Ikat Pinggang 2011 (Dicutat tanggal 14 November 2011)
  3. a b c d e f g SEJARAH TENTANG IKAT PINGGANG (Dicutat tanggal 13 November 2011)