David Archuleta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
David

David Archuleta jadi hiji tokoh anu pangkasohorna di tipi taun 2008, nalika tenor nya vokal jeung paroman ngora ngabantuan meunangkeun finis kadua American Idol.[1] Sok sanajan lahir di Miami, FL, manéhna méakeun keur leutikna di Utah, cicing jeung kolotna (Jeff, jazz terompet, jeung Lupe Maire, panyanyi salsa Honduras) jeung opat saudarana. [1] Kainpirasi ku kinerja rekaman video ti Les Miserables, Archuleta mimiti nyanyi dina yuswa genep taunjeung bakatna mantuan pertunjukan aman di kompetisi Bakat Utah, The Jenny Tampilkan Jones, jeung Star Search, didinya manehna jadi juara vokal SMP pada tahun 2003.[1]

David Archuleta miliuan pikeun American Idol usum katujuh dina taun 2007, meunangkeun pujian kahiji ti juri ku mawakeun lagu John Mayer "Menunggu di Dunia untuk Perubahan. [1] Manehna maju ka semifinal jeung tetep ku nunjukeun sakabeh salila usum, méré kuat, pertunjukan nu pinuh ku gairah balada saperti "Another Day in Paradise" jeung John Lennon "Imagine." Dina yuswa 17 taun, Archuleta téh peserta nu pangorana, jeung meunang juara ka dua David Cook.[1] "Crush," single kahiji ti self-titled album debut, debut di nomor dua nuluy ka usum panas, sementara album pinuh David Archuleta dina bulan Nopémber.[1][1]

Album Archuleta nu emas leungit sababaraha bulan, jeung panyanyi nu meakkeun semester kahiji taun 2009 tur jeung McFly di Inggris jeung Demi Lovato di Amerika. Manéhna ogé manggih waktu pikeun gawé dina hiji album peré, natal, nu dirilis akhir tahun itu. [1] Nalika cunduk kana waktu geus waktuna pikeun ngaarekam paripolah anu bener. Nalika geus waktuna ngarekam tindak anu pas 2008 debut, Archuleta ngalebar soarana jeung ngageroan produsén saperti S * A * M & Sluggo, nu ngabantuan mingpin-mingpin tunggal segar "Sesuatu 'Bout Love. "Album nu ngabarenganna, Sisi Lain Down, dirilis sabeberapa bulan kahareup dina bulan Oktober 2010.[2]

Galeri[édit | sunting sumber]

david

Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h (en) [1] (Dicutat tanggal 13 Oktober 2011) (en)
  2. Kawanku. 2009. PT Prima Media
Nulis.jpg