Garéja Yésus Sajati

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Garéja Yésus Sajati nyaeta garéja non-denominasi (mandiri) anu didirikuen di Beijing, RRT dina taun 1917. Garéja ieu dimimitian ti Tiongkok dina taun 1900-san, di antara garéja-garéja Protestan, anu teologina ngakar ka Gerakan Pentakosta.

Dina 1939, Injil dikhotbahkeun di Indonesia jeung Gareja Yesus Sajati ogé diadegkeun di Indonesia.

Dina taun 1967, Kukumpulan Internasional Gareja ieu ngabentuk di Los Angeles, Amerika Serikat. Kabéh anggota Gareja ieu sakitar 1,5 juta jelema anu jumlahna aya di lima bénua.

Kasapuluh artikel kapercayaan[édit | sunting sumber]

Kasapuluh kapercayaan nu penting Garéja Yésus Sajati nyaeta:

  1. Yesus Kristus, Firman nu jadi daging, paeh disalib keur nebus jalma nu dosa, dihudangkeun deui dina poe katilu tuluy naék ka sawarga. Manehna hiji-hijina juru salamet manusa, nu nyiptakeun langit jeung bumi, jeung hiji-hijina Allah sajati
  2. Alkitab anu diwangun luhur Perjangjian Heubeul sarta Perjangjian Anyar, diilhami ku Alloh, hiji-hijina kabeneran Alkitabiah, sarta ukuran pikeun kahirupan Kristen.
  3. Kasalametan dibikeun ku kasinugrahan Alloh ngaliwatan iman. Jelema percaya kudu ngandelkeun Roh Kudus Suci pikeun hirup dina jero kasucian, pikeun ngamulyakeun Alloh, sarta pikeun miasih sasama manusa.
  4. Baptisan cai nyaéta sakramen pikeun mupus dosa pikeun kalahiran balik. Baptisan kudu lumangsung dina cai anu ngocor sacara alami, kawas walungan, sagara, atawa cinyusu. Nu ngabaptis anu geus nampa baptisan cai sarta baptisan Roh Kudus, ngalakonan baptisan dina ngaran Pangéran Yesus Kristus.
  5. Panarimaan Roh Kudus, anu dibuktikeun jeung basa roh nyaéta jaminan urang pikeun meunangkeun Karajaan surga.
  6. Sakramen ngumbah suku matak bisa hiji jalma pikeun milu miluan babarengan jeung Pangéran Yesus. Sakramen ieu ogé boga fungsi minangka perikatan mayeng yén urang kudu ngabogaan kaasih, kasucian, kahandap asoran haté, pangampunan sarta pangladén.
  7. Perjamuan kudus nyaéta sakramen pikeun miéling pati Pangéran Yesus Kristus. Hal ieu matak bisa urang nyokot bagian dina daging sarta getih Pangéran urang sarta ngahiji jeung Manéhna ambéh urang bisa meunangkeun kahirupan abadi sarta dibangkitkan dina ahir jaman. Sakramen ieu diayakeun sasering-seringna.
  8. Poé Sabat nyaéta poé anu katujuh (Saptu), nyaéta poé anu kudus, anu diberkahan sarta disucikeun ku Alloh. Poé Sabat dipieling di handapeun kasinugrahan Pangéran pikeun miéling panyiptaan sarta kasalametan ti Alloh, sarta kalawan harepan baris reureuh anu kekal di jero kahirupan sanggeus pati.
  9. Garéja Yésus Sajati, didirikan ku Pangéran urang Yesus Kristus, ngaliwatan Roh Kudus dina wayah 'hujan pamungkas', nyaéta gareja karasulan sajati anu dipulihkeun.
  10. Datangna Pangéran anu kadua kalinya baris lumangsung dina ahir jaman, sabot Manéhna turun ti surga pikeun ngahakiman dunya: jalma-jalma bener baris meunangkeun kahirupan kekal, sedengkeun anu jahat baris dihukum salila-lilana.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]