Green Day

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Green Day di Roma 5 Juni 2013 (ti kénca ka katuhu: Billi, Mike, jeung Tre

Green Day nya éta grup musik punk rock ti Kalifornia, Amerika Serikat anu dibentuk taun 1989[1][2]. Personilna nya éta Billie Joe Armstrong (vokalis, gitaris), Mike Dirnt (basis) dan Tre Cool (drum), jwung Al Sobrante anu geus kaluar ayeuna mah[1].

Green Day geus mulai kasohor ti taun 1990-an, bareng jeung grup musik punk rock séjénna saperti The Offspring jeung Rancid[2]. Musik anu geus dijieun ku Green Day geus méré pangaruh anu gedé ka grup-grup musik aliran punk séjénna, saperti Blink-182 jeung Good Charlotte[2]. Green Day geus ngajual kurang leuwih 50 juta album di Amerika Serikat jeung leuwih ti 100 juta album di Dunya[2]. Green Day geus sering meunang panglélér, diantarana: MTV Video Music Awards dan Nickelodeon Kids Choice Awards, lian ti éta, 3 gelar Grammy Awards geus dimeunangkeun dina katégori Best Alternative ALbum pikeun album Dookie, Best Rock Album pikeun album American Idiot jeung Record of the Year keur lagu Boulevard of Broken Dreams[2][1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Green Day geus ngaluarkeun 10 album anu dimulai ti album 1,039/SMOOTHED OUT SLAPPY HOURS taun 1991, terus dilajengkeun ku album KERPLUNK taun 1992[2]. Dua taun ti harita, Green Day ngajieun album DOOKIE, terus taun 1995, album INSOMNIAC dirilis[2]. 14 Oktober 1997, album NIMROD dirilis. Green day sempet kosong salila 3 taun, tapi muncul deui dina album WARNING taun 2000[2]. INTERNATIONAL SUPERHITS taun 2001, SHENANIGANS taun 2001. ALbum fénoménal AMERICAN IDIOTS dirilis tanggal 21 Séptémber 2004, nu panganyarna nya éta album GREEN DAY – 21ST CENTURY BREAKDOWN anu dirilis 2010 kamari[2].


Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c [Green Day-Kapanlagi.com](diaksés tanggal 27 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i [Biografi Green Day](diaksés tanggal 27 Oktober 2011)
Nulis.jpg