HIV

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Virus imunodéfisiénsi manusa
Human Immunodeficency Virus - stylized rendering.jpg
Gambar potongan
human immunodeficiency virus
Klasifikasi virus
Citakan:Taxobox group vi entry
Kulawarga: Retroviridae
Marga: Lentivirus
Spésiés: Human immunodeficiency virus 1
Spésiés: Human immunodeficiency virus 2
International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems Codes
Classification & external resources
ICD-10 B20-B24
ICD-9 042-044

Virus imunodefisiénsi manusa anu katelah HIV (Human immunodeficiency virus) mangrupakeun retrovirus nu utamana nginféksi bagian vital sistim imun manusa kayaning sél T CD4+, makropag, jeung sél déndritik. Ieu virus ogé, boh sacara langsung atawa henteu, ngancurkeun sél T CD4+. Ku sabab sél T CD4+ T dipikabutuh pikeun jalanna sistim imun, mun sél ieu geus diancurkeun ku HIV, sistim imun bakal tumpur, sahingga ngabalukarkeun kasakit nu katelah AIDS.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Warta AIDS[édit | sunting sumber]

Polio.jpg