Hamad bin Isa Al-Khalifah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hamad bin Isa Al-Khalifah
حمد بن عيسى آل خليفة
Hamad-Bin-Isa-Al-Khalifa.jpg
Raja Bahrain
Ngajabat 6 Maret 1999 – ayeuna
Pangangkatan 14 Pébruari 2002
Dipayunan ku Isa bin Salman Al-Khalifah
Heir apparent Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifah
Perdana Mentri Khalifah bin Salman Al-Khalifah
Pasangan Sabika binti Ibrahim (1968–present)
Sheia binti Hassan Al-Khrayyesh Al-Ajmi
2 others
Katurunan
Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifah
Abdullah bin Hamad bin Isa Al-Khalifah
Khalifah bin Hamad Al-Khalifah
Najla binti Hamad Al-Khalifah
Nasser bin Hamad Al-Khalifah
Khalid bin Hamad Al-Khalifah
Faisal bin Hamad Al-Khalifah
Sultan bin Hamad Al-Khalifah
Hessa binti Hamad Al-Khalifah
Nura binti Hamad Al-Khalifah
Munira binti Hamad Al-Khalifah
Reema binti Hamad Al-Khalifah
Wangsa Al-Khalifah
Rama Isa bin Salman Al-Khalifah
Ibu Hessa binti Salman Al-Khalifah
Gumelar 28 Januari 1950 (1950-01-28) (yuswa 64)[1]
Riffa, Bahrain
Ageman Islam Sunni

Hamad bin Isa bin Salman Al-Khalifah (Basa Arab: حمد بن عيسى بن سلمان آل خليفةḤamad bin ʿĪsā bin Salmān ʾĀl Ḫalīfah; gumelar 28 Januari 1950; yuswa 64 taun) nyaéta Raja Bahrain (saprak 14 Pébruari 2002) nu ayeuna. Anjeunna satacanna ngajabat salaku Emir (saprak 6 Maret 1999).[2] Anjeunna téh putrana Isa bin Salman Al-Khalifah, Emir nu saméméhna. Bahrain enggeus aya dina kakawasaan dinasti Al-Khalifah saprak taun 1783.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Embassy of the Kingdom of Bahrain to the United States". Bahrainembassy.org. Diakses pada 2 Oktober 2010. 
  2. "Country Profiles Bahrain" The Arab Center for the Development of the Rule of Law and Integrity Retrieved 2010-12-01

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Hamad bin Isa Al-Khalifah
Born: 28 Januari 1950
Gelar jabatan
Saméméhna
Isa bin Salman Al-Khalifah
Raja Bahrain
1999–kiwari
'Ngajabat
Ahli waris terang:
Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifah

Citakan:Bahraini uprising (2011–present) Citakan:Arab Spring