Itil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Anatomi réproduktif internal awéwé

Itil nyaeta hiji bagian tian sirit na awak mamalia bikang. Bagian nu nyentil kawas kutil ieu perenahna lebah juru labia minora, luhureun lawang heunceut. kagunaana hususna nyaéta pikeun ngarangsang kanikmatan kelamin jeung orgasme. Di sabagéan wewengkon, itil disebut kakacangan, sabab wangunna nu siga kacang. Keur awéwé, organ ieu mangrupakeun bagian anu sénsitif. Henteu siga kanjut lalaki nu homolog (sirit), itil henteu ngandung bagian distal tina urétra sarta fungsina nyaéta pikeun ngarangsang kanikmatan kelamin jeung orgasme.


Nulis.jpg




Sistem baranahan
Wanoja: Serviks - Itil - Solobong fallopi - Kalenjar Bartholin - Hymen - Kalenjar susu - Ovarium - Kalenjar Skene - Urétra - Uterus - Heunceut
Lalaki: Kalenjar bulburétral - Kalenjar cowper - Saluran éjakulatori - Épididimis - Sirit - Prostat - Kanjut - Kantong mani - Tali spérmatik - Téstis - Urétra - Vas deferens