Jalan tol Jakarta - Cikampek

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Jalan tol Jakarta - Cikampek mangrupakeun jalan tol nu tujuanna nyambungkeun wilayah Jakarta jeung Cikampek, jalan tol ieu diwangun kanggo ngalancarkeun perjalanan sareng nyingkat waktu perjalanan antara Jakarta nepi daerah Cikampek.

Jalan tol ieu dimulai ti KM. 0 (Simpang susun Cawang) nepi ka daerah Cikopo, kabupaten Purwakarta. Panjang jalan tol ieu kurang leuwih 72 kilometer.

Fisik[édit | sunting sumber]

Jalan tol ieu gaduh 2 jalur, jeung sabaraha hiji lajur nu pembagianna nyaeta :

  • 4 Lajur / jalur : ruas Cawang - Cibitung.
  • 3 Lajur / jalur : ruas Cibitung - Kalihurip.
  • 2 Lajur / jalur : ruas Kalihurip - Cikampek.

Gerbang tol[édit | sunting sumber]

  • KM.4 Pondok Gede Kulon
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Jatiwaringin, Pondok Gede, Pondok Kelapa.
  • KM.8 Pondok Gede Wetan
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Jatibening, Jatiasih.
  • KM.10 Simpang susun Cikunir
    • Nyambung ka Jalan tol JORR.
  • KM.13 Bekasi Kulon
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti kota Bekasi, Pekayon, Narogong.
  • KM.16 Bekadi Wetan
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti kota Bekasi, Bulak Kapal.
  • KM.21 Tambun
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Tambun, Mustika Jaya.
  • KM.27 Cibitung
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Cibitung, Kawasan Industri.
  • KM.31 Cikarang Kulon
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Cikarang, Lemah Abang, Jababeka.
  • KM.37 Cikarang Wetan
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Cikarang, Kota Deltamas.
  • KM.46 Karawang Kulon
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Karawang kota, Rengadengklok.
  • KM.55 Karawang Wetan
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Klari, Kawasan industri.
  • KM.67 Simpang susun Dawuan
    • Nyambung ka Jalan tol Cipularang
  • KM.69 Kalihurip
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Dawuan, Kalihurip, Kota Bukit Indah.
  • KM.72 Cikampek
    • Kanggo kaluar sareng lebet kendaraan nu bade atawa ti Cikampek, Cirebon, Purwakarta.

Tempat istirahat[édit | sunting sumber]

  • KM.34 (arah Jakarta)
    • Mushola
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.39 (arah Cikampek)
    • ATM
    • Mesjid
    • Pompa bensin
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.42 (arah Jakarta)
    • ATM
    • Mesjid
    • Pompa bensin
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.50 (arah Cikampek)
    • Mushola
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.57 (arah Cikampek)
    • ATM
    • Mesjid
    • Pompa bensin
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.62 (arah Jakarta)
    • ATM
    • Mesjid
    • Pompa bensin
    • Restoran
    • Toilet
  • KM.70 (arah Jakarta)
    • Mushola
    • Restoran
    • Toilet

Loka luar[édit | sunting sumber]