Keith Urban

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keith Urban
Keith Urban nalika nyanyi

Keith Urban ngaran lengkepna Keith Lionel Urban, anu dibabarkeun di Whangarei, North Island, New Zealand ping 26 Oktober 1967 anu dipikawanoh salaku penyanyi country[1].Bapana nya éta anu boga toko alat musik lokal sapuk jang ngayakeun lés gitar sacara gratis[2].Pangajaran dimimitian ku budakna anu ningalikeun bakat alami dina maénkeun instrumén jeung meunangkeun sababaraha kompetisi bakat nalika manéhna masih di sakoala dasar[2]. Urban tumuwuh leuwih nyaman dina panggung tuluy manéhna digawé anu luyu jeung kamapuh nyanyi ogé akting manéhna salaku anggota Westfield Super Juniors, salasahiji téater lokal[2]. Ti mimiti yuswana genep taun, Urban geus ngajajah dunya musik diajar gitar[1][2].Manéhna diajar téhnik vokal nalika yuswana tujuh taun, meunangkeun kompetisi nyanyi nalika yuswanan dalapan taun[1]. Urban nya éta salaki artis Nicole Kidman anu nikahna ping 25 Juni 2006,anu saméméhna gagal dina hubungan jeung Niki Taylor ogé saurang dokter Hewan Laura Sigler[1].

Urban tuluy kanyahoan yén manéhna kacanduan obat-obatan[1]. kulantaran pangrojong ti pamajikanana, manéhna mariksakeun manéh ka panti réhasbilitasi ping 19 Oktober 2006 jeung narima perwatan di tempat éta[1].Tuluy ping 18 Januari 2007 Urban ngabéwarakeun yén manéhna geus leupas tina kecanduan obat-obatan[1].

Karir[édit | sunting sumber]

Nalika taun 1990, Urban nandatangan kontrak jeung EMI Australia jang prosés album solo munggaranana[1]. Tuluy nalika taun 1992 Urban hijrah ka Nashville tuluy jadi gitaris Brooks & Dunn,anu saterusna manéhna ngagabung jeung The Ranch tuly nyieun album nalika taun 1997[1].

Nalika bulan Agustus 2000, Urban jadi penyanyi lalaki asal Australia anu munggaran aya dina top 10 tangga lagu di Amerika, ngaliwatan laguna Your Everything[1].Sabada éta Urban nyieun album anu nepi ka ayeuna geus aya 5 album anu dijieun sapanjang taun 2002-2010[1].

Studio album[1][édit | sunting sumber]

  • Keith Urban (1991)
  • Keith Urban In The Ranch (1997)
  • Keith Urban (1999)
  • Golden Road (2002)
  • Be Here (2004)
  • Love, Pain & The Whole Crazy Thing (2006)
  • Defying Gravity (2009)
  • Get Closer (2010)

Album kompilasi[1][édit | sunting sumber]

  • Days Go By (2005)
  • Greatest Hits: 18 Kids (2007)

SINGLE[1][édit | sunting sumber]

  • But for the Grace of God (2001)
  • Somebody Like You (2002)
  • Who Wouldn't Wanna Be Me (2003)
  • You'll Think of Me (2004)
  • Days Go By (2004)
  • Making Memories of Us (2005)
  • Better Life (2005)
  • You Look Good in My Shirt (2008)
  • Start a Band (with Brad Paisley) (2009)
  • Sweet Thing (2009)
  • Only You Can Love Me This Way (2009)
  • Without You (2011)
  • Long Hot Summer (2011)


Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n Keith Urban](diakses 2 Desember 2011)
  2. a b c d Keith Urban - Biography(diakses 2 Desember 2011)
Nulis.jpg