Leif Eriksson

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur guna lian ti Leif Eriksson, tempo Leif Eriksson (disambiguasi).
Leif Eriksson
Patung Leif deukeut DPRD Minnesota di St. Paul
Gumelar 970-an
kamungkinan Islandia
Maot kira-kira 1020
kamungkinan Lemah Héjo
Kabangsaan Nordik (katurunan Norwégia)[1]
Pagawéan Penjelajah
Kawanoh salaku/lantaran Manggih Vinland (Bagian ti Amérika Kalér; kamungkinan Newfoundland)
Agama Paganisme Nordik; ngagem Kristen +999
Mitra Thorgunna (+ 999)
Murangkalih Thorgils, Thorkell
Kulawargi Erik Si Beureum (rama), Thorvald, Thorstein, jeung Freydís (sadulur)

Leif Eriksson (Basa Nordik Kuna: Leifr Eiríksson; Basa Islandia: Leifur Eiríksson; Basa Norwégia: Leiv Eiriksson +970 – +1020) nyaéta saurang penjelajah Nordik[2] anu dianggap salaku urang Éropa kahiji nu nepi ka Amérika Kalér (teu kaasup Lemah Héjo), kira-kira 500 taun saméméh Christopher Columbus.[3] Dumasar kana Saga Urang Islandia, anjeunna ngadegkeun hiji padumukan Nordik di Vinland, saheulaanna kaidéntifikasi jeung L'Anse aux Meadows Nordik di bagian kalér Newfoundland di nu ayeuna Kanada.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Leif Erikson Day in United States - timeanddate.com. Retrieved 11 April 2012.
  2. "Vísindavefurinn: Var Leifur Eiríksson ekki Grænlendingur sem átti rætur að rekja til Íslands og Noregs?" (dalam bahasa Icelandic). Visindavefur.hi.is. 14 Juli 2001. Diakses pada 16 Pébruari 2010. 
  3. "Leif Erikson (11th century)". BBC. Diakses pada 20 Nopémber 2011. 

Pustaka[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Vinland


Nulis.jpg



Persondata
NAME Leif Ericson
ALTERNATIVE NAMES Leifr Eiríksson (Nordik Kuna); Leif the Lucky (lalandian)
SHORT DESCRIPTION Penjelajah Nordik, urang Éropa kahiji nu nepi ka Amérika Kalér
DATE OF BIRTH + 970
PLACE OF BIRTH Islandia
DATE OF DEATH + 1020
PLACE OF DEATH Teu kanyahoan