Mégalitikum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
situs megalitik Stonehenge di Inggris

Mégalit nyaéta batu gedé anu dipaké pikeun ngawangun struktur wangunan atawa monumén. Mégalitik nyaéta struktur anu dijieun tina batu badag. Mégalit asalna tina kecap dina basa Yunani μέγας megas artina besar, jeung λίθος lithos artina batu.

Kabudayaan mégalitik téh lain hiji jaman anu mekar mandiri, tapi hiji hasil budaya anu muncul dina mangsa néolitikum jeung leuwih mekar dina jaman logam. Unggal wangunan anu diciptakeun ku masarakat mibanda pungsi nu tangtu. Conto hasil kabudayaan jaman megalitikum diantarana: kampak pasagi, kampak lonjong, ménhir, dolmén, kubur batu, waruga, sarkofagus jeung pundén berundak.


Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg

¼