MPEG

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Moving Picture Experts Group atawa MPEG nyaéta hiji grup ISO/IEC nu tanggung jawab kana urusan pengembangan standar énkoding video jeung audio. Meeting munggarannana bulan Méi 1988 di Ottawa, Canada. Nepi ka taun 2005, MPEG geus tumuwuh tur miboga 350 anggota dina saban meeting-na, nu datang ti rupa-rupa institusi industri, universitas sarta risét (pananlungtikan). Tanda resmi MPEG nyaéta ISO/IEC JTC1/SC29 WG11.

MPEG (dikedalkeun EM-peg) geus nytandarkeun format jeung ancilliary komprési saperti nu kasebut:

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


MPEG
MPEG 1 2 3 4 7 21



Format komprési multimédia
Format komprési video
ISO/IEC: MPEG-1 | MPEG-2 | MPEG-4 | MPEG-4/AVC | ITU-T: H.261 | H.262 | H.263 | H.264 | SMPTE: VC-1
VP7 | RealVideo | WMV | Indeo | MJPEG | Theora
Format komprési audio
ISO/IEC MPEG: MPEG-1 Layer III (known as MP3) | MPEG-1 Layer II | AAC | HE-AAC | ITU-T: G.711 | G.722 | G.722.1 | G.722.2 | G.723 | G.723.1 | G.726 | G.729 | G.729a
FLAC | iLBC | RealAudio | WMA | Speex | Vorbis | ATRAC3 | AC3 | AIFF-C
Format komprési gambar
ISO/IEC/ITU-T: JPEG | JPEG-2000 | JPEG-LS | JBIG | JBIG 2
GIF | PNG | TIFF | PCX | TGA | BMP | WMP | ILBM
Format media container
AU | AVI | ASF | WAV | MP4 | Ogg | Ogg Media | Matroska | QuickTime | RealMedia | 3GP