Marawis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kasenian hajir marawis ieu umurna kurang leuwih 400 warsih anu mimitina asalna ti wewengkon Kuwait, munggaran marawis ngan ngagunakeun 2 jenis pakakas nya éta hajer sarta marawis jeung ukuran anu henteu kawas ayeuna urang tempo, tapi sarupaning hiji rebana kalayan ukuranana badag anu kadua sisina dilapisan ku kulit Sato. [1] Sarta pakakas ieu ditabeuh ku sawatara urang anu di barengan ku ibingan. [1] Tapi kasenian ieu henteu populér di nagara Kuwait ku kituna saeutik pisan jelema anu nyurtian yén kasenian ieu dimimitian ti nagara Kuwait.[1] Sabot Kasenian ieu mimitian dipikawanoh di nagara yaman mangka kasenian ieu ogé Diadopsi ku nagara Yaman, ku kituna Kasenian ieu jadi populér, hal ieu disababkeun pakakas musik anu aya diropéa sakitu rupa ambéh jadi leuwih metot. [1] Mangka dirubah saeutik saeutik anu dimimitian ukuranana badag jadi ukuran anu leuwih leutik nya éta ukuran hajir anu cukup badag (kawas kendang) sarta Marawis anu ukuranana leuwih leutik ti hajer. [1] Sajaba di Dayeuh Madura kasenian ieu ogé dibawa ka wewengkon Bondowoso sarta kasenian ieu jadi popluer di dayeuh bondowoso alatan antusias masarakat di bondowoso anu hayang diajar sarta ngaleukeunan kasenian ieu. [1] Pakakas musik ieu téh mangrupa ti pakakas musik Gambus. [1] Kasenian marawis miboga kaéndahan sorangan nya éta dina cara mintonna anu ngalibatkeun sababaraha urang biasana antara 16 nepo ka 18 jelma, anu kabagi jadi tukang ibing jeung anu nabeuhna.[2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g (id)sejarah kesenian marawis (diaksés tanggal 21 November 2011)
  2. (id)Kesenian marawis (diaksés tanggal 21 November 2011)
Nulis.jpg