Oskemen

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ust-Kamenogorsk
Өскемен

Bandéra

Lambang
Ust-Kamenogorsk is located in Kazakstan
Ust-Kamenogorsk
Lokasi di Kazakstan
Koordinat: 49°59′N 82°37′E / 49.983, 82.617
Nagara Kazakstan
Propinsi Propinsi Kazakstan Wétan
Ngadeg 1720
Disahkeun (kota) 1868
Pamaréntahan
 - Akim (walikota) Islam Abishev
Aréa
 - Total 540 km2
Populasi (2010)[1]
 - Total 321,000
Zona wanci BTT (UTC+6)
Kode pos 070001–070019
Kode aréa telepon +7 7232
Situs web http://www.oskemen.kz

Öskemen (Basa Kazakh: Өскемен) atanapi Ust-Kamenogorsk (Basa Rusia: Усть-Каменого́рск) nyaéta kota puseur administratif Propinsi Kazahstan Wétan di Kazakstan. Kota ieu dilayanan ku Bandar Udara Ust-Kamenogorsk.

Agama[édit | sunting sumber]

Masigit di Oskemen
Garéja Ortodoks Rusia

Aya 32 paguyuban kaagamaan di Oskemen ti 15 agama jeung kapercayaan, di antarana Islam, Kristen, jeung agama non-tradisional liannna. Aya 21 wangunan cagar budaya di kota ieu, di antarana nyaéta masigit jeung garéja Kristen Ortodoks.[2]

Angkutan[édit | sunting sumber]

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Oskemen dikembarkeun jeung:

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Cities & towns of Kazakhstan". Pop-stat.mashke.org. 25 Pébruari 2009. Diakses pada 25 Januari 2011. 
  2. "Domestic policy". www.oskemen.kz. 19 April 2001. Diakses pada 25 Januari 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Cities of Kazakhstan Koordinat: 49°59′N 82°37′E / 49.983, 82.617