Pakistan Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pakistan Kulon
مغر بى پاکستان

1955–1970
Bandéra Lambang
Motto
"Unity, Discipline, Faith"
Lagu kabangsaan
Qaumī Tarāna
Beureum: Pakistan Kulon basa ngadegna dina taun 1955.
Héjo: Wewengkon nu ditambahkeun sanggeusna.
Ibu kota Karachi (1947–1955)
Lahore (diklaim)
Islamabad (1965–1970)
Basa Basa Urdu (resmi)
Basa Inggris (resmi)
Basa Baloch · Basa Pastun · Basa Punjab
Basa Saraiki · Basa Sindh · Basa Kashmir
Agama Islam
Hindu
Kristen
Zoroaster
Pamaréntahan Républik parleménter (1947–58)
Républik présidénsial (1960–69)
Pamaréntahan militér (1969–70)
Mentri Pupuhu
 - 1955–1957 Abdul Jabbar Khan
 - 1957–1958 Abdur Rashid Khan
 - 1958 Muzaffar Ali Kizilbax
Gubernur
 - 1955–1957 Mushtaq Ahmed Gurmani
 - 1957–1960 Akhter Husain
Administratora
 - 1960–1966 Amir Mohammad Khan
 - 1966–1969 Muhammad Musa
 - 1969–1970 Nur Khan
Jaman Cold War
 - Ngadeg 14 Agustus 1955
 - Panetepan 22 Nopémber 1954
 - Ngadegna Pakistan[1] 1 Juli 1970
Mata uang Rupee Pakistan (M)
Kode telepon +92
Ayeuna bagian ti Bandéra Pakistan Pakistan

Pakistan Kulon (Basa Urdu: مغر بى پاکستان Məghrābī Pākistān; umumna disebut Pakistan ) mibandaan jaman baheulana Pakistan modéren basa nagara éta ngadeg tina rancangan Hiji-unit salaku nagara ékslave.[1]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Story of Pakistan. "West Pakistan Established as One Unit [1955"]. Story of Pakistan (Note: One Unit continued until General Yahya Khan dissolved it on July 1, 1970). Story of Pakistan, West Pakistan. Diakses pada 27 Pébruari 2012. 


Hourglass drawing.svg