Pakistan Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pakistan Kulon
مغر بى پاکستان

1955–1970
Bandéra Lambang
Motto
"Unity, Discipline, Faith"
Lagu kabangsaan
Qaumī Tarāna
Beureum: Pakistan Kulon basa ngadegna dina taun 1955.
Héjo: Wewengkon nu ditambahkeun sanggeusna.
Ibu kota Karachi (1947–1955)
Lahore (diklaim)
Islamabad (1965–1970)
Basa Basa Urdu (resmi)
Basa Inggris (resmi)
Basa Baloch ·Basa Pastun ·Basa Punjab
Basa Saraiki ·Basa Sindh ·Basa Kashmir
Agama Islam
Hindu
Kristen
Zoroaster
Pamaréntahan Républik parleménter (1947–58)
Républik présidénsial (1960–69)
Pamaréntahan militér (1969–70)
Mentri Pupuhu
 - 1955–1957 Abdul Jabbar Khan
 - 1957–1958 Abdur Rashid Khan
 - 1958 Muzaffar Ali Kizilbax
Gubernur
 - 1955–1957 Mushtaq Ahmed Gurmani
 - 1957–1960 Akhter Husain
Administratora
 - 1960–1966 Amir Mohammad Khan
 - 1966–1969 Muhammad Musa
 - 1969–1970 Nur Khan
Jaman Cold War
 - Ngadeg 14 Agustus 1955
 - Panetepan 22 Nopémber 1954
 - Ngadegna Pakistan[1] 1 Juli 1970
Mata uang Rupee Pakistan (M)
Kode telepon +92
Ayeuna bagian ti Bandéra Pakistan Pakistan

Pakistan Kulon (Basa Urdu: مغر بى پاکستان Məghrābī Pākistān; umumna disebut Pakistan ) mibandaan jaman baheulana Pakistan modéren basa nagara éta ngadeg tina rancangan Hiji-unit salaku nagara ékslave.[1]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Story of Pakistan. "West Pakistan Established as One Unit [1955"]. Story of Pakistan (Note: One Unit continued until General Yahya Khan dissolved it on July 1, 1970). Story of Pakistan, West Pakistan. Diakses pada 27 Pébruari 2012. 


Hourglass drawing.svg