Rebab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Rebab nya éta waditra gésék nu kaasup kana gamelan sapuratina, boh ajangkeuneun pagelaran wayang, kiliningan, celempungan, atawa tembang Sunda husus dina laras Saléndro. Pungsina nyaéta pikeun mirig sarta mawakeun mélodi. Surupan atawa tangga nada nu ilahar digunakeun ku nu maénkeun rebab nyaéta saléndro, pélog, sorog, jeung degung, kalawan tata ramo anu husus.

Sasakala[édit | sunting sumber]

rebab asalna tina basa (Arab الربابة atawa ربابة - "gondéwa"),[1]. Istilah rebap, rabab, rebeb, rababah, atawa al-rababa) sahenteuna geus dipikawanoh leuirna ti abad ka-9 Maséhi, sumebar ngaliwatan jalur perdagangan Islam, utamana wewengkon-wewengkon Afrika Kalér, Timur Tengah, bagian ti Éropa, jeung Oriéntal.

Di nagara bagian Malaysia wétan, Kelantan jeung Terengganu, Rebab digunakeun dina ritual pikeun nyageurkeun panyakit anu disebut "Main Puteri". Sakapeung pamaén rebabna ngahaja diogan ka rumah sakit upama dokter geus teu sanggup ngubaranana.

Catetan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg