Séréh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Séréh
Serai.jpg
Séréh
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Poales
Kulawarga: Poaceae
Marga: Cymbopogon
Spreng.
Spésiés

tempo téks

Séréh mangrupakeun sabangsaning tutuwuhan jujukutan nu daunna panjang siga eurih. Séréh dipaké minangka bungbu dapur pikeun nyeungitkeun kadaharan; minyak séréh mangrupakeun minyak atsiri meunang nyuling tina pepelakan ieu.

Salasahiji kagunaan lianna tina séréh nyaéta bauna nu bisa dipaké keur ngusir reungit, boh pepelakannana, atawa ogé minyakna.