Taufiq Kiemas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Muhammad Taufiq Kiemas
Pupuhu Majelis Permusawaratan Rahayat Indonésia ka-12
Masa jabatan
1 Oktober 2009 – 8 Juni 2013
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Saméméhna Hidayat Nur Wahid
Sangguesna jabatan kosong
Bapa Nagara Indonésia ka-5
Masa jabatan
23 Juli 2001 – 20 Oktober 2004
Présidén Megawati Soekarnoputri
Saméméhna Shinta Nuriyah Wahid
Sangguesna Ani Yudhoyono
Katerangan lian
Gumelar 31 Désémber 1942
Jepang Jakarta
Pupus 8 Juni 2013 (yuswa 70)
Singapura Outram, Singapura
Kabangsaan Indonésia
Partéy pulitik PDI Perjuangan
Pameget/istri Megawati Soekarnoputri
Murangkalih Puan Maharani Nakshatra Kusyala
Alma mater SMA Negeri 2 Palembang
Ageman Islam

Muhammad Taufiq Kiemas gelar Datuk Basa Batuah, leuwih kawanoh salaku Taufiq Kiemas (gumelar di Jakarta, 31 Désémber 1942 – pupus di Outram, Singapura, 8 Juni 2013 dina yuswa 70 taun) nyaéta saurang pulitikus Indonésia. Anjeunna minangka Pupuhu Majelis Permusawaratan Rahayat Indonésia pikeun 2009–2014, nanging méméh réngsé masa jabatanna, anjeunna maot dina 8 Juni 2013. Taufiq Kiemas ogé minangka pameget Présidén ka-5 Indonesia, Megawati Soekarnoputri.

Panghargaan[édit | sunting sumber]

Biografi[édit | sunting sumber]

  • Tanpa Rakyat Pemimpin tak Berarti Apa-apa: Jejak Langkah 60 tahun Taufiq Kiemas, Panda Nababan, Pustaka Sinar Harapan, 2002
  • Gelora Kebangsaan Tak Kunjung Padam : 70 Tahun Taufiq Kiemas, Trimedya Panjaitan dan Imran Hasibuan, Q-Communication, 2012

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Saméméhna
Hidayat Nur Wahid
Pupuhu Majelis Permusawaratan Rahayat Indonésia
2009-2013
Sanggeusna
jabatan kosong
Saméméhna
Shinta Nuriyah Wahid
Bapa Nagara Indonésia
2001-2004
Sanggeusna
Ani Bambang Yudhoyono

Citakan:Megawati Soekarnoputri Citakan:Sukarno


Replace this image male.svg