Taylor Swift

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Taylor Swift

Taylor Alison Swift atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Taylor Swift nya éta salasahiji musisi.[1] Lahir di Pennsylvania tanggal 13 Desember 1989.[2] Bakatna dina widang nyanyi geus aya ti leuluetik kénéh.[1] Swift dumuk di Pennsylvania bareng jeung kolotna sarta dulur lalakina Austin.[1]
Pangaresepna dina widang musik kapangaruhan ku LeAnn Rimes, Dolly Parton, Shania Twain, Patsy Cline, jeung ninina sorangan.[1] Nalika umurna 10 taun, Taylor Swift geus bisa nyieun lirik lagu sarta geus biasa minton hareupeun jalma réa.[1] Lulus ti Akademi Harun, sakola Kristen SMA Hendersonville, Tennessee dina bulan Juli 2008.[2][1] Sobat deukeutna nya éta Selena Gomez, Miley Cyrus jeung Demi Lovato.[2] Ngamimitian debutna ngaliwatan jalur indi taun 2006.[1] Swift ngamimitian karirna kalawan ngrilis single Tim Mc Graw sarta langsung asup kana tangga lagu U.S.Billboard.[1]
Tanggal 24 Oktober 2006, Swift ngarilis albeumna kalawan judul Taylor Swift.[1] Ampir sakabéh lagu nu aya dina ieu albeum mangrupa ciptaan Swift sorangan.[1] Ieu albeum jadi jawara di tangga lagu Billboard Top Country.[1] Swift ogé ngaluarkeun albeum Sounds of the Season nu dirilis dina tangggal 16 Oktober 2007.[1] Taun 2008 ngarilis albeum Fearlees.[1] Tina ieu albeum, Swift dilélér hadiah Academy of Country Music Awards ka-44 dina kategori Album of The Year. Swift ogé narima crystal milestone salaku artis musik country.[1] Salian ti éta, Swift ogé meunangkeun BestFemale Video dina 2009 VMAs.[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Taylor Swift (Diaksés tanggal 15 Nopember 2011) (id)
  2. a b c Biografi Taylor Swift (Diaksés tanggal 15 Nopember 2011) (id)


Soekarno.jpg