Éksklave

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
D éksklave B, tapi sanés énklave.
C éksklave B jeung énklave A.

Éksklave nyaéta bagian atanapi daérah hiji bagian administratif, biasana ti hiji nagara, nu kapisah (sanés pulo) sarta dikurilingan ku bagian administratif lianna. Conto éksklave nyaéta Oblast Kaliningrad nu kaasup dina Féderasi Rusia, tapi kapisah ti wewengkon Rusia lianna ku Lituania jeung Polandia.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

  • Énklave - nagara atanapi bagian nagara nu dikurilingan ku wewengkon nagara lian.


Gnome-globe.svg


Society.png