Ényé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Ényé téh nyaéta salah sahiji kadaharan has Sukabumi nu dijieun tina parud sampeu.[1] Ieu kadaharan sapaliwat mah jiga kicimpring (béca) atawa aya nu nyebut ogé opak. [2] Wangunna buleud, leutik, ipis, jeung garing, sabab dipoé heula. Dijual ka konsumén mah biasana atahna, sabab dianggap leuwih awét najan diingkeun sabaraha lila ogé. Rasana gurih, téksturna ngerekes garing. Kiwari, ényé geus loba variasi tina kemasan jeung rasana kayaning kéju, lada, balado, jeung sajabana.[1] Malah aya variasi séjénna tina wangunna nyaéta stik ényé.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. a b c "Keripik Enye, Cemilan Tradisional Sukabumi Yang Tak Lekang Oleh Waktu" (dalam bahasa en). terasberita.co. https://www.terasberita.co/keripik-enye-cemilan-tradisional-sukabumi-yang-tak-lekang-oleh-waktu. Diakses pada 2017-12-04 
  2. "Opak, Cemilan Khas Sunda, Asli Jampang Kulon". Inisukabumi.com. http://www.inisukabumi.com/2014/10/opak-cemilan-khas-sunda-asli-jampang.html. Diakses pada 2017-12-04