Kicimpring

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kicimpring nyaéta kadaharan has Sunda nu dijieun tina sampeu.[1] Ieu kadaharan geus dijieun ti jaman baheula mula, ngan nepi ka kiwari masih kénéh loba nu mikaresepna.[1] Kicimpring téh masih kénéh diproduksi utamana di Babakan Bandung, Désa Pagerwangi, Kecamatan Lembang, Kabupaten Bandung Kulon.[1] Di dinya produksi kicimpring dipigawé ku leuwih ti 20 kulawarga.[1] Ari bahan baku nyieun ieu kicimpring téh nyaéta sampeu, bawang bodas, bawang beureum, bawang daun, céngék, uyah, jeung panyedap.[1]

Lembur kicimpring[édit | édit sumber]

Di wewengkon Bandung aya lembur nu katelah lembur kicimpring, lantaran di ieu lembur masih kénéh nyieun kicimpring dina jumlah nu loba keur jualeun.[1] Ieu lembur kicimpring téh ayana di punclut pasir.[1] Padumukan wargana dikurilingan ku kebon nu mayakpak sayuran satungtung deuleu, hususna mah kebon céngék, salah sahiji bungbu wajib pikeun nyieun kicimpring.[1] Lemburna nyaéta Babakan Bandung, Désa Pagerwangi, Kecamatan Lembang, Kabupaten Bandung Kulon.[1][2] Di buruan warga téh geus lumbrah patingjaléjér nampan awi baradag nu ditaplokan kicimpring nu keur dipoé.[1] Di unggal imah, aya dapur husus pikeun nyieun kicimpring.[1]

Prosés nyieun[édit | édit sumber]

Tujuh rawu adonan kicimpring diteundeun kana loyang buleud.[1] Sanggeus digépéngkeun, adonan kicimpring diorétan ku garpuh.[1] Tuluy nangkubkeun loyang nu eusina adonan ka luhureun panci nu aya caian ngagolak.[1] Dua menit satuluyna loyang panas diangkat ti luhureun panci.[1] Adonan kicimpring nu geus beyé jeung ngahiji lantaran geus diseupan tuluy dipindahkeun kana nampan awi pasagi nu badag pikeun dipoé.[1] Butuh waktu sapoé jeput pikeun ngagaringkeun ieu adonan kicimpring sangkan siap dijual.[1] Éta gé mun halodo, mun manjing usum ngijih mah butuh dua poé.[1] Sakintal sampeu biasana mah jadi 30 kilogram kicimpring nu siap jual.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

Foodlogo2.svg