Bawang beureum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bawang Beureum
Bawang beureum
Klasifikasi ilmiah
Divisi: Spermatophyta
Class: Liliopsida
Order: Liliales
Kulawarga: Liliaceae
Subfamily: Asteridae
Génus: Allium
Spésiés: Allium cepa var. aggregatum L.

Bawang beureum atawa Allium Cepa Var Agregatum L, mangrupa pepelakan anggota familia lilaceae anu loba tumuwuh di indonésia utamana di provinsi Jawa Tengah perenahna di Kabupatén Brebes.[1] Bawang beureum miboga ngaran lokal di antarana bawang abang mirah (Aceh), bawang abang (Palembang ), Dasun merah (Minangkabau), bawang suluh (Lampung), bawang beureum (Sunda), Brambang abang (Jawa), babang merah (Madura). [1]

Gambaran[édit | sunting sumber]

  1. Akarna serabut. [1]
  2. Miboga beuti anu boga loba lapisan.[1]
  3. Daun wangunna silinder jerona kohok, euweuh esian.[1]
  4. Warna ubeutina beureum , rada bodas dina bagian jero beutina.[1]
  5. Mahkota bunga wangunna buleud kawas endog.[1]

Kandungan Gizi[édit | sunting sumber]

Tina hasil panalungtikan, yén beuti bawang beureum miboga dosis 250 mg/kg bb, anu nyebabkeun nurunkeun kadar gula getih normal saloba 23,46%.[2] dina tolbutamid dosisna 250 mg/kg bb sacara oral, nembongkeun yén turuna kadar gula getih normal sebesar 22,21%, jeung nambahna air suling kalayan takarana 5 ml/kg bb sacara oral nandakeun yén nurunan kadar gula getih normal sebesar 3,00%.[2] Salain ti éta kandungan bawang beureum nya éta minyak atsiri, sikloaliin, metilaliin, dihidroaliin, flavonglikosida, kuersetin, saponin, peptida, fitohormon, vitamin, jeung zat pati.[3]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g Bawang Merah (Dicutat tanggal 14 Oktober 2011)
  2. a b Manfaat Bawang Merah (Dicutat tanggal 14 Oktober 2011)
  3. Khasiat Bawang Merah (Dicutat tanggal 14 Oktober 2011)
Nulis.jpg