Bawang daun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bawang daun
Allium fistulosum pada suatu pertanian
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Asparagales
Kulawarga: Alliaceae
Génus: Allium
Spésiés: Allium fistulosum
Sinonim[1][2]
  • Allium bouddae Debeaux
  • Allium fistulosum var. caespitosum Makino
  • Allium fistulosum var. giganteum Makino
  • Allium kashgaricum Prokh.
  • Allium saxatile Pall.
  • Allium wakegi Araki
  • Cepa fissilis Garsault
  • Cepa fistulosa (L.) Gray
  • Cepa ventricosa Moench
  • Kepa fistulosa (L.) Raf.
  • Phyllodolon fistulosum (L.) Salisb.
  • Porrum fistulosum (L.) Schur
Allium fistulosum

Bawang daun (Allium fistulosum L.) nyaéta salah sahiji tutuwuhan tina kulawarga Liliaceae.[3] Bawang daun mangrupa tutuwuhan sataun wangun jukut.[4] Disebut bawang daun sabab nu dikonsumsi ngan daunnan atawa bagian daun nu ngora kénéh.[4] Pangkal daunna wangun batang semu nu sifatna ngarumpun.[4] Batangna pendek jeung wangun cakram.[4] dina cakram éta bijil sirung daun jeung akar serabut.[4] Struktur kembangna sarua jeung bawang beureum.[4] Warna kembangna bodas.[4] Siki nu ngora kénéh warnana bodas, sanggeus kolot jadi warna hideung.[4] Lamun garing, siki ngora bakal jadi tipung.[4] Sababaraha kultivar bawang daun hésé kembangan di Indonésia sarua ogé jeung bawang beureum. Pikeun bisa kembangan dibutuhkeun suhu handap antara 5-10C salila sabulan.[4] Bawang daun ngandung Vitamin C, loba vitamin A, jeung saeutik vitamin B.[4] Kandungan gizi Bawang daun leuwih alus ti batan bawang beureum.[4] Dina kahirupan sapopoé, bawang daun dipaké salaku bumbu masakeun, utamana masakan Cina. éta bawang daun bisa méré rasa nu ngeunah.[4]

Jenis bawang Daun[édit | édit sumber]

Bawang daun kaasup famili Liliacéae. Aya dua jenis bawang daun, nyaéta bawang bakung Allium fistulosum L.) jeung bawang prei (Allorum L.).[4] Bawang bakung atawa bawang semprong sok disebut sibol, sedengkeun bawang prei disebut leek. Bawang daun miboga sababaraha varietas.[4] Varietas nu populer nyaéta plumpung, nyonya jeung mambo.[4]


Nulis.jpg
  1. Tropicos
  2. The Plant List
  3. (id)Plantamor (diakses 1 April 2016)
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p Sunarjono, Hendro. 2013. Bertanam 36 Jenis Sayur. Jakarta:Penebar Swadaya ISBN 9790025793 ISBN 9789790025790