Aileen Baviera

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aileen Baviera
Dr. Baviera berucap di Simposium Keselamatan Maritim Akademi Pembangunan Pilipina pada 4 Juli 2016
Katerangan lian
Gumelar Aileen San Pedro
26 Agustus 1959
Manila, Pilipina
Pupus 21 Maret 2020 (yuswa 60)
Rumah Sakit San Lazaro, Manila, Pilipina
Kabangsaan Pilipina
Pameget/istri Jorge Villegas Baviera (d. 2018)
Murangkalih 3
Padumukan Kota Quezon
Alma mater Universitas Pilipina Diliman
Universitas Beijing
Pagawéan Propesor, panaliti pulitik, Sinologi

Aileen San Pablo Baviera (26 Agustus 1959 - 21 Maret 2020) nyaéta panaliti pulitik Pilipina sareng sinologi . Manéhna nyaéta salah sahiji Cina urang ahli ngarah di nagara-Na.[1][2]

Éléh[édit | édit sumber]

Baviera maot tina radang paru-paru disababkeun ku virus COVID-19 dina awal 21 Maret 2020 di Rumah Sakit San Lazaro, Manila, Pilipina.[1] Anjeunna ngagaduhan panyakit dina tanggal 12 Maret, nalika mulih ti damel salaku kongresman di Paris, Prancis.[2] Pamajikan almarhum Villegas Baviera anu maot kusabab serangan jantung dina taun 2018,[3][4] Baviera tinggalkeun tilu budak anu salamet, Vita Amalya (lahir 1985), Mara Yasmin (lahir 1986) sareng Jorge Vittorio (lahir 1991) .

Publikasi (pamilihan)[édit | édit sumber]

  • Contemporary Political Attitudes and Behavior of the Chinese in Metro Manila, 1994.
  • Regional Security in East Asia: Challenges to Cooperation and Community Building, 2008.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Rappler: U.P. professor, China expert Aileen Baviera dies of coronavirus, 21 March 2020, abgerufen am 21. März 2020.
  2. a b Rappler: Aileen Baviera, 60: Her eyes were on China, her heart stayed with PH, 21. März 2020, abgerufen am 21. März 2020.
  3. "Dr. Aileen Baviera: Clear-eyed China watcher succumbs to COVID-19". GMA News Online. Diakses tanggal Mar 22, 2020. 
  4. Ramos, Mariejo S. "Esteemed UP prof and ‘China watcher’ succumbs to COVID-19". newsinfo.inquirer.net. Diakses tanggal Mar 22, 2020.