Akar kalapa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Akar kalapa nyaéta kuéh garing nu dijieun tina tipung béas jeung tipung ketan. Ieu kuéh geus teu bireuk deui di wewengkon Sunda mah, ogé di wewengkon Batawi jeung sabudeureunana. Umumna mah ieu kuéh téh disuguhkeun jeung kuéh-kuéh lianna kayaning rangginang, katapang, goréng kacang jeung sajabana dina acara husus. Acara husus nu dimaksud kayaning keur lebaran atawa hajatan. Di wewengkon Bekasi akar kalapa loba diproduksi, ngan kiwari mah alatan kagerus ku jaman, ieu kuéh téh langka diproduksi sacara massal.

Términologi[édit | édit sumber]

Ari ieu kuéh mantak disebut akar kalapa téh lain harti bahanna dijieun tina akar kalapa, ieu mah mangrupa istilah injeuman pikeun nyebut ieu kuéh. Nu ngabalukarkeun disebut jadi akar kalapa téh lantaran wangunna nu mirip kawas akar kalapa.[1][2] Saenyana mah teu mirip-mirip teuing, ngan tina wangunna nu panjang sarta tingcarukcukan, saliwat mah waragadna kawas akar kalapa, paranjang pating aremplad. 

Varian[édit | édit sumber]

Akar kalapa umumna mah rasana amis, sok disebut varian original, aya ogé nu rasana asin, malah mah kiwari sok aya nu ditambahan varian rasa lianna, kayaning kéju, jahé, lada, susu jeung sajabana.[3][4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Masakan Khas Betawi Disajikan di Santika TMII". travel.kompas.com. Diakses tanggal 24 Nopémber 2016. 
  2. "Kriuk.. Kriuk.. Akar Kelapa". detikfood. 24 September 2008. Diakses tanggal 24 Nopémber 2016. 
  3. "Resep Kue Akar Kelapa Rasa Keju Asin Gurih Dan Renyah". Menu Resep Kue. http://www.menuresepkue.com/2015/07/resep-kue-akar-kelapa-keju.html. Diakses pada 2017-12-08 
  4. "Resep Membuat Kue Akar Kelapa Manis dan Asin Tradisional". www.masakkue.com. Diakses tanggal 2017-12-08. 
Foodlogo2.svg