Akrostikon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Akrostikon (Yunani, acro, akhir+stikhos, baris puisi) nyaéta sajak atawa wangun lianna, anu huruf atawa engang unggal baris atawa ayat terusan di bagian handap sangkan bisa ngandung pesen atawa harti husus, kayaning ngaran kabogoh, poé bersejarah, jeung sajabana. Akrostikon geus dipaké ti jaman Yunani jeung Romawi. Dina koran jeung majalah akrostikan umumna bagian tina tatarucingan. Akrostikon aya dina Injil atawa perjanjian lama. Dina tradisi lisan akrostikan dipaké pikeun ngagampangkeun memori, sebagai mnemonic.[1]

Akrostikon anu kasohor[édit | édit sumber]

Sator Arepo Tenet Opera Rota.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


  1. a b Prof(Em) Dr. Nyoman Kutha Ratna, S.U. (2018). Enslikopedia 2.000 Entri Istilah Biografi, Karya, Metode dan Teori sastra. Pustaka Pelajar. ISBN 978-602-229-743-7.