Tatarucingan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Tatarucingan dina basa Indonesia dipikawanoh ku istilah teka-teki. Kecap tatarucingan téh asal kecapna tina tarucing atawa turucing.[rujukan?] Asal kecap turucing nyaéta turut cing.[rujukan?] Tarucing atawa turucing nyaéta runtuyan omongan anu kudu ditéangan hartina.[rujukan?] Tarucing kaasup palajaran ngolah basa.[rujukan?] Tina kecap turucing muncul kecap tatarucingan (tina tarucing jadi tatarucingan) anu hartina kaulinan ngaluarkeun rupa-rupa tarucing. [rujukan?] Dina sastra Sunda salian ti tatarucingan, aya ogé teka-teki nu disebut wawangsalan.[rujukan?]

Prakték tatarucingan[édit | édit sumber]

Dina praktékna, tatarucingan dilakukeun ku dua urang atawa leuwih; aya nu nanya jeung aya nu ngajawab.[rujukan?]

Conto tatarucingan[édit | édit sumber]

  • Tarucing: Budak leutik ngambay peujit.
Harti atawa eusina: Jarum (anu ngambay benangna).
Harti atawa eusina: Ganas
  • Tarucing: Naha lauk tara saré?
Jawaban: Sabab kasurna baseuh.

Referensi[édit | édit sumber]