Peujit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Peujit manusa dina jero beuteung.

Dina anatomi, peujit téh hartina bagian saluran cerna nu nyambung ti burih/lambung nepi ka anus jeung, di manusa katut mamalia séjénna, disusun ku dua bagian: peujit leutik jeung jeujit badag. Dina awak manusa, peujit leutik dibagi deui kana duodenum, yéyunum jeung ilieum, sedengkeun peujit badag dibagi jadi kékum, kolon, jeung réktum.

Wangun jeung guna[édit | sunting sumber]

Peujit leutik kelirna bungur semu hawuk, di awak nu geus sawawa mah diaméterna kira 3 cm, panjangna kira 6 m. Peujit badag nu leuwih weweg kelirna poék beureum kolot, panjangna kira 1,5 m.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Baca ogé[édit | sunting sumber]


Sistim cerna

Baham - Faring - Ésofagus - Burih - Pankréas - Hampru - Ati - Peujit leutik (duodenum, jejunum, ileum) - Kolon - Cecum - Réktum - Bool


Nulis.jpg