Al Mughni

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Mughni (أَلْمُغْنِى) Alloh SWT anu Maha Ngabeungharkeun. Anu ngajadikeun sakabéh makhluk anu aya di alam ieu mung Alloh SWT. Alloh anu miboga cai, seneu, taneuh, hawa, gunung,langit jeung sajabana anu ku Alloh rizkikeun ka manusa anu ngusahakeuna malah kanu teu ngusahakeuna ogé Alloh rizkikeun. Mangka manusa ngaku yén sakabéh éta téh hak milikna, padahal salah. Alloh teu pernah ngalepaskeun kakuasaan na tina sakabéh makhlukna éta, mung Alloh nu boga hak pikeun jadi pamilik sakabéh éta. Nalika Alloh méré harta ka jalma éta, mangka manéhna jadi kaya ku amanah Alloh SWT. Alloh mah Al-Mughni nu maha beunghar ogé ngabeungharkeun.[1]


Dalil[édit | édit sumber]

Ngeunaan sifat Alloh ieu aya dina QS. Adh-Dhuha, ayat: 8.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam seri axiomatika Ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al-hidayah.