Aldosa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aldosa

Aldosa nyaéta gula anu mibanda gugus aldehida[1]. Aldosa mibanda beungkeutan C=O anu perenahna aya di tungtung sarta ngait jeung hidrogén[2]. Aldosa anu mangbasajanna nyaéta gliséraldéhida[3]. Aldosa basajan diturunkeun tina gliséraldhida ku nambahan sababaraha atom kiral anu kaoksidasi di antara C-1 jeung C-2[3]. Ku cara kitu, lamun CHOH ditambahkeun kana D-gliséraldéhida bakal jadi meunang dua tétrosa[3].

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)Djalil Makfoeld dkk..2002. Kamus Istilah Pangan dan Nutrisi. Yogyakarta:Kanisius
  2. (id) http://www.edubio.info/2014/04/perbedaan-aldosa-dan-ketosa.html (diakses 6 Juli 2015)
  3. a b c (id)Phillip Kuchel & Gregory B. Ralston. 2006. Schaum's Easy Outlines.Jakarta: Penerbit Erlangga


Nulis.jpg