Alfabét fonétik NATO

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Hurup fonétik NATO

Alfabét fonétik NATO nyaéta hurup fonétik atawa hurup éjahan NATO anu loba dipaké dina dunya radio-telefoni sacara internasional (kawas halna, ORARI di Indonésia). Hurup pengeja ieu dipaké pikeun komunikasi sora boh liwat radio boh telepon ku kabéh bangsa di dunya pikeun nyingkahan salah éjahan dina mendikte hiji suku-kata (utamana lamun kecap éta bermakna kritis sarta pohara penting).

Alfabét fonétik NATO ieu ogé loba dipaké ku pagawé agen lalampahan dina mendikte kode booking ti hiji tiket pesawat pikeun saurang penumpang anu meuli tiket di agen lalampahan kasebut.

Katut kecap (dina basa Inggris) anu ngawakilan unggal hurup dina abjad Latin: