Aliterasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aliterasi téh nyaéta salasahiji wanda purwakanti, repetisi (malikan) sora awal dina dua kecap atawa leuwih, anu ngarendeng dina frasa, dina sapadalisan sajak, jste., atawa sora dina engang anu ditandeskeun.[1] Sorana bisa konsonan bisa vokal. aliterasi ngurung dua rupa.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6. 
  2. Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Satra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.