Allianz Aréna

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun kagunaan séjén tina Stadion Allianz, tempo Stadion Allianz (disambiguasi).
Allianz Aréna
250px
München - Allianz-Arena (Luftbild).jpg
LokasiMünchen, Jérman
Koordinat48°13′7.59″N 11°37′29.11″E / 48.2187750°N 11.6247528°E / 48.2187750; 11.6247528Koordinat: 48°13′7.59″N 11°37′29.11″E / 48.2187750°N 11.6247528°E / 48.2187750; 11.6247528
Tutumpakan umumCitakan:ÖPNV München di Fröttmaning
PamilikAllianz Arena München Stadion GmbH
OperatorAllianz Arena München Stadion GmbH
Korsi éksékutif106
Kapasitas
  • 75.000 (patandingan lokal)
  • 70.000 (patandingan Éropa jeung internasional)
Ukuran lapangan105 by 68 metres (114.8 yd × 74.4 yd)
PermukaanJukut hibrid Desso GrassMaster[1]
Konstruksi
Mimiti pangwangunan21 Oktober 2002
Dibuka30 Mei 2005
Biaya€340 juta
Arsiték
Insinyur strukturOve Arup & Partners
Pamaké
Ramatloka
Ramatloka

Allianz Aréna [ʔaˈli̯ants ʔaˌʁeːnaː] nyaéta stadion maén bal di München, Bayern, Jérman nu miboga kapasitas tempat diuk 75.000 jelema. Kasohor ku panél plastik ETFE di luarna, ieu stadion jadi stadion pangmimitina di dunya nu luarna bisa gonta-ganti warna. Pernahna di Wérner-Heisenberg-Allee 25 di sudut kalér séktor Schwabing-Freimann München dina Kerangas Fröttmaning, ieu stadion jadi stadion kadua panggedéna di Jérman saanggeus Wéstfalenstadion di Dortmund.

FC Bayern München tos maén patandingan imahna di Allianz Aréna ti mimiti usum 2005–06. Ieu klub saméméhna maén patandingan imahna di Stadion Olimpiade München ti 1972. 1860 München saméméhna miboga satengah bagéan di ieu stadion, tapi Bayern München meuli bagéanna saharga €11 juta dina April 2006. Pangaturan ngaboléhkeun 1860 Munich pikeun maén di ieu stadion, tapi tetep teu boga kapamilikanna nepi ka 2025.[2] Tapi, dina Juli 2017, kontrak panambutan stadion diréngsékeun, nyababkeun Bayern München hiji-hijina pamaké ieu stadion.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Hybrid turf for training ground and arena". FC Bayern Munich. 4 Juli 2014. Diakses tanggal 22 Agustus 2014. 
  2. "A brief history of the Allianz Arena". FC Bayern Munich. Diakses tanggal 11 Séptémber 2016. 
  3. "Mietvertrag mit TSV 1860 München aufgelöst" [Rental contract with TSV 1860 Munich terminated]. fcbayern.com (dalam basa Jérman). Fußball-Club Bayern München e. V. 12 Juli 2017. Diakses tanggal 12 Juli 2017. 

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

Saméméhna
Stadion Piala Dunya
Seoul
Piala Dunya FIFA
Tempat Pambuka

2006
Sanggeusna
Soccer City
Johannesburg
Saméméhna
Stadion Wémbley
London
Liga Champions UEFA
Tempat Final

2012
Sanggeusna
Stadion Wémbley
London