Amara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Amara
GumelarTuwuhadijatitesih Amaranggana
8 Juli 1975 (1975-07-08) (yuswa 44)
Jakarta, Indonésia
PadumukanJakarta, Indonésia
KabangsaanIndonésia
Nami panggilanMara
Amara Lingua
Amara Mohede
AgamaIslam
PasanganFrans Mohede
MurangkalihMahija Nathaniel Sambarana Aryantawira
Janitra Nathaniel Sambawikrama
Rajaswa Nathaniel Mohede
SepuhItje Komara
KulawargiLingua

Amara, anu ngaran aslina Tuwuhadijatitesih Amaranggana, lahir di Jakarta, 8 Juli 1975.[1] Amara téh seniman Indonésia anu mimitian karir salaku modél. Biasana ieu anggota trio vocal Lingua jeung nya salaki Frans Mohede, sarta jadi aktris ti saprak taun 2000.[2]

Hirup pribadi pikeun Amara pinuh ku sensasi saprak manéhna nikah jeung penyanyi Frans Mohede, anu babaturan budak leutik na ti mimiti taun 1991.[3] Alatan béda agama maranéhanana, nikah ieu sohor di Hong Kong dina 1 Désémber 1999 sarta saprak geus dikaruniai 3 anak.[4]

Diskografi[édit | édit sumber]

  • Bila Kuingat (1996)
  • Jangan Kau Henti (1997)
  • Takkan Habis Cintaku (1998)
  • Bintang (1998)
  • Aku (Repackage) (1999)
  • Syukur (2005)
  • Indonesia Raya (2005)
  • Good Time (2015)

Sinetron[édit | édit sumber]

  • Rembulan Kece
  • Cinta Tak Pernah Salah
  • Menjemput Impian
  • Mahligai Diatas Pasir
  • Kembali Ke Fitri
  • Ketika Cinta Berbunga
  • Biarkan Hati Bicara
  • 8 taun Kemudian
  • Misteri Bali
  • Bukan Impian Semusim
  • Yang Muda Yang Bercinta
  • Matahari & Rembulan
  • Ketika Cinta Berdusta
  • Cintaku Di Rumah Susun
  • Bukan Cinta Semusim
  • Bawa Aku Terbang
  • Wajah
  • Martabat
  • Hidayah
  • Suci
  • Hafizah
  • Embun (sinetron)|Embun
  • Cinta Melody
  • Cintaku Melati
  • Putih Abu-Abu
  • Tutur Tinular
  • Love In Paris (sinetron)|Love in Paris
  • Istri Istri Suamiku
  • Detak Cinta
  • Operation Wedding Series
  • Sajadah Cinta Maryam

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg