Ambarawa, Semarang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Ambarawa
Kacamatan
Locator Kecamatan Ambarawa.png
Peta lokasi Kecamatan {{{nama}}}
Negara Bandéra Indonésia Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Luas 28,22 km²
Kapadetan 2.082 jiwa/km²
Desa/kelurahan 2/8
Bénténg Willem I (taun 1865-1872)
Wewengkonn Pacinan di Ambarawa (taun 1880)

Ambarawa nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Semarang, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Babagéan Administratif[édit | édit sumber]

Sajarah[édit | édit sumber]

Dina mangsa karajaan-karajaan Mataram (Amangkurat II) ieu wewengkon ngaranna Limbarawa. Baheulana mah Ambarawa téh kungsi jadi ibu kota Kabupatén Semarang. Kiwari mah ibu kotana Ungaran. Ambarawa disebut ogé kota Palagan Ambarawa, tur aya Musieum Palagan Ambarawa, Musieum Karéta Api Ambarawa katut Bénténg Willem I.

Desa[édit | édit sumber]

Jalan ti Ambarawa ka Banyubiru (taun 1920-an)

Rujukan[édit | édit sumber]


 
Kabupatén Semarang

Kacamatan: Ambarawa | Banyubiru | Bancak | Bawén | Bergas | Bringin | Getasan | Jambu | Kaliwungu | Pabelan | Pringapus | Susukan | Suruh | Sumowono | Tengaran | Tuntang | Ungaran Barat | Ungaran Timur |

Tempo ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia
Nuvola filesystems folder home.png