Ambarawa, Semarang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Ambarawa
Locator Kecamatan Ambarawa.png

Peta lokasi Kacamatan Ambarawa
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatén Semarang
Camat Drs. Arief Budianto
Lega 2.998 Kilométer pasagi
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan 2.082 jiwa/km²
Kalurahan/désa 2/8
Bénténg Willem I (taun 1865-1872)
Wewengkonn Pacinan di Ambarawa (taun 1880)

Ambarawa nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Semarang, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Babagéan Administratif[édit | édit sumber]

Sajarah[édit | édit sumber]

Dina mangsa karajaan-karajaan Mataram (Amangkurat II) ieu wewengkon ngaranna Limbarawa. Baheulana mah Ambarawa téh kungsi jadi ibu kota Kabupatén Semarang. Kiwari mah ibu kotana Ungaran. Ambarawa disebut ogé kota Palagan Ambarawa, tur aya Musieum Palagan Ambarawa, Musieum Karéta Api Ambarawa katut Bénténg Willem I.

Desa[édit | édit sumber]

Jalan ti Ambarawa ka Banyubiru (taun 1920-an)

Rujukan[édit | édit sumber]


 
Kabupatén Semarang
Lambang Kabupatén Semarang

Kacamatan: Ambarawa | Banyubiru | Bancak | Bawén | Bergas | Bringin | Getasan | Jambu | Kaliwungu | Pabelan | Pringapus | Susukan | Suruh | Sumowono | Tengaran | Tuntang | Ungaran Barat | Ungaran Timur |

Tempo ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia
Nuvola filesystems folder home.png