Ambit, Situraja, Sumedang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Ambit
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténSumedang
KacamatanSituraja

Ambit nyaéta salah sahiji désa di Kacamatan Situraja, Kabupatén Sumedang, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Ambit mangrupa hasil pamekaraan Désa Sukaambit, anu waktu harita nu jumeneng janten Kuwu (Kepala désa), nyaéta Bapa Sukon. Salajengna dimekarkeun jadi 2 désa, Désa Sukatali jeung désa Ambit. Kuwu hasil pinilih rakyat nyaéta Soma Sukayat, Iling Supandi, Rudiana,S.IP, jeung Yeyet Mimih Kusmiati. Rudiana mangrupa kuwu pangorana, anu diistrénan jadi kades dina umur 27 taun. Sedengkeun Yeyet Mimih Kusmiati mangrupa awéwé munggaran anu jadi Kuwu Ambit.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg