Ambit, Situraja, Sumedang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Désa  Ambit
Kalurahan/Désa
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Sumedang
Kacamatan Situraja

Ambit nyaéta salah sahiji désa di Kacamatan Situraja, Kabupatén Sumedang, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Ambit mangrupa hasil pamekaraan Désa Sukaambit, anu waktu harita nu jumeneng janten Kuwu (Kepala Desa), nyaéta Bapa Sukon. Salajengna dimekarkeun jadi 2 désa, Désa Sukatali jeung Desa Ambit. Kuwu hasil pinilih rakyat nyaéta Soma Sukayat, Iling Supandi, Rudiana,S.IP, jeung Yeyet Mimih Kusmiati. Rudiana mangrupa kuwu pangorana, anu diistrénan jadi kades dina umur 27 taun. Sedengkeun Yeyet Mimih Kusmiati mangrupa awéwé munggaran anu jadi Kuwu Ambit.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg