Amiga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Amiga 1000 (1985), model komputer Amiga munggaran.

Amiga nyaéta komputer pribadi nu dimekarkeun ku Amiga Corporation. Amiga dimekarkeun munggaran taun 1982 ku Jay Miner minangka salah saurang tukang rancang pakakas kasar. Commodore International meuli Amiga Corporation tur ngawanohkeun komputer ieu ka umum taun 1985. Ngaran Amiga dipilih ku pamekar ti basa Spanyol jeung bahasa Portugis nu hartina "batur wanoja", pamekar ngebrehkeun yén komputer ieu sosobatan jeung nu make.

Lihat pula[édit | édit sumber]


Nuvola apps mycomputer.svg