Amis mata

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Amis mata
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Rosales
Kulawarga: Moraceae
Génus: Ficus
Spésiés: F. montana
Ngaran binomial
Ficus montana

Amis mata (Ficus montana Burm. f.) nyaéta hiji tangkal nu asalna tina kulawarga moraceae, mibanda ngaran daérah : uyah-uyahan (Jawa), periyeh (Sumatra), kesinan (Malaysia), duéa din/maduéa hin (Thai).[1] Sebaran géograpis: Myanmar, Muangthai, Malaysia, Indonésia (Jawa, Sumatra, Kalimantan), ieu tangkal remen dimangpaatkeun pikeun bahan nyieun jamu.[1]

Bentuk jeung asal: shrub, tutuwuhan pituin

Dicutat tina[édit | édit sumber]


Nulis.jpg


  1. a b Hari Priyadi, Gen Takao, Irma Rahmawati, Bambang Supriyanto, Wim Ikbal Nursal, Ismail Rahman, Priyadi (2010). Five Hundred Plant Species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: A Checklist Including Sundanese Names, Distribution, and Use. Bogor: CIFOR. p. 1. ISBN 9786028693226.