Ficus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tangkal ara
Temporal range: Maastrichtian–Present
Sycomoros old.jpg
Ficus sycomorus
Klasifikasi ilmiah e
Karajaan: Plantae
Klad: Angiospermae
Klad: Eudicotidae
Klad: Rosids
Ordo: Rosales
Kulawarga: Moraceae
Tribus: Ficeae
Dumort.
Génus: Ficus
L.
Spésiés

800-an

Ficus (/ˈfkəs/[1] atawa /ˈfkəs/[2][3]) nyaéta hiji marga tutuwuhan anu ngawengku 850-an spésiés tangkal kai, rungkun, rambat, épipit, jeung hémiépipit dina suku Moraceae. Ieu marga pituin wewengkon tropis, ngan sababaraha spésiés anu bisa nepi ka wewengkon ugahari/sedeng. Conto spésiésna anu kawentar di antarana tin (F. careca) anu pituin Asia Kulon-ngidul jeung Méditerania (ti Apganistan nepi ka Portugal), dipelak ti mangsa bihari pikeun diala buahna.

Sababaraha spésiés Ficus anu dipikawanoh di Pasundan di antarana[4]:

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "ficus". Merriam-Webster – via merriam-webster.com. 
  2. Sunset Western Garden Book. Sunset Books. 1995. pp. 606–607. ISBN 978-0-37603-851-7. 
  3. "Definition of 'ficus'". Collins English Dictionary – via collinsdictionary.com. 
  4. H. Priyadi, G. Takao, I. Rahmawati, B. Supriyanto, W.I. Nursal, I. Rahman (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java. Bogor: CIFOR. ISBN 978-602-8693-22-6. 

Rujukan umum[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Pidéo

Nulis.jpg