Caringin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Citakan:Templat:Taxobox (Ficus benjamina sarta sababaraha jenis ( genus ) Ficus sejen tina suku ara-araan atanapi Moraceae ), nu disebut oge waringin atanapi (rada erroneously) ara (ki ara, ki hartina "tangkal"), katelah buruan tutuwuhan jeung pepelakan pot hias , Sunda geus ngembangkeun hiji daun belang Caringin (Variegated) nu kasohor salaku pepelakan hias indoor. Banyan ogé mindeng dipaké minangka objek bonsai .

Caringin raket patalina jeung budaya pribumi Indonésia. tutuwuhan tangkal ngawangun badag ieu mindeng dianggap sakral sarta ngajaga panduduk sakitar. sasajen anu mindeng dibikeun handapeun tangkal Caringin anu heubeul na badag sabab dianggap salaku tempat pikeun ngumpulkeun kakuatan magis. Sababaraha urang mikirkeun tempat sabudeureun tangkal caringin mangrupakeun "pikasieunen" jeung kudu dijauhan

tangkal Bodhi dipake bulak balik kalawan banyan, najan duanana mangrupakeun sahiji tipena béda.

sebaran[édit | édit sumber]

Caringin nyaéta pituin Asia , Malaysia , Australia , jeung sababaraha wewengkon sejenna Pasifik. [1] Caringin ogé geus dipikawanohkeun ka wewengkon séjén salaku garnish a. Spésiés ieu téh dikabarkan langka di Kapuloan Marshall, kalawan ngan hiji tangkal anu tumuwuh di deukeut kampung. [2]

rujukan[édit | édit sumber]


  1. "Ficus benjamina". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2009-01-16. Diakses tanggal 2009-02-17.