Kondang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kondang
Ficus variegata.JPG
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Subgénus:
Sycomorus
Spésiés:
F. variegata
Ngaran binomial
Ficus variegata
(Blume, 1825)
Sinonim

Kondang (Ficus variegata) nyaéta hiji spesies tutuwuhan ti kulawarga Moraceae anu sumebar di Asia, pulo-pulo di Pasipik nepi ka Australia. Jangkung tangkalna bisa nepi ka 30 m. Di Australia, buahna jadi kahakanan kasuari jeung parkit.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Priyadi, H., Takao, G., Rahmawati, I., Supriyanto, B., Nursal, W. I., Rahman, I. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]