Anékdot

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Anékdot nyaéta carita anu pondok pisan, teu diruka-réka, ngeunaan hiji kajadian.[1] Umumna mimitina mah lisan, pikaresepeun sabab sakapeung sok sari guguyon.[1]Biasana ngeunaan hiji jalma (tokoh), mangrupa petikan tina pangalaman.[1] Disebut di dieu sabab sok aya disebut dina kritik.[1] "carpon anékdotal" , maksudna carpon anu kurang asak ngolahna, karasa kénéh sampalan tina pangalaman.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. p. 16.